Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Kővári Attila
Eye-tracking alapú rendszer kidolgozása és alkalmazása a korszerű informatikai technológiák vonatkozásában

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Széchenyi István Egyetem
informatikai tudományok
Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskola

témavezető: Kővári Attila
helyszín (magyar oldal): Széchenyi István Egyetem
helyszín rövidítés: SZE


A kutatási téma leírása:

Téma rövid leírása: Szemmozgás-követő rendszer kidolgozása az információátadás szempontjából szerepet játszó vizuális tartalmi elemek megfigyelésének vizsgálatára. A szemmozgás-követő rendszer legyen alkalmazható a szem által megfigyelt terület valósidejű meghatározására, ennek megjelenítésére és az információk feldolgozására, mentésére. Az információk feldolgozásával kapott kutatási eredmények alapján megvizsgálásra kerül, hogy a jövő oktatási infrastruktúra eszközkészletében a szemmozgás-számítógép interfészek alkalmazása milyen új lehetőségeket ad.

Előzmények: A téma új kutatási irányként indult, első publikáció megjelenés alatt.

Célkitűzések: A szemmozgás-követő rendszer által szolgáltatott feldolgozott adatok alapján vizsgálatok végzése arra vonatkozólag, hogy a mért információk milyen kapcsolatban vannak egy adott elektronikus tananyag által közvetített ismeretek elsajátításának hatékonyságával a képi vizuális elemek milyen befolyással vannak a figyelem összpontosítására. Az eredmények statisztikai módszerekkel történő kiértékelése, összevetése, következtetések levonása.

Vizsgálati módszerek: A célkitűzésekben megfogalmazott kidolgozandó szemmozgás-számítógép interfész alkalmazásával a megfigyelt területtel összefüggésben lévő információk gyűjtése, azok mentése. A mentett információk statisztikai módszerekkel történő kiértékelése, összevetése, következtetések levonása. A kapott eredmények alapján az alkalmazási lehetőségek elemzése.


Jelentkezési határidő: 2016-12-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )