Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Kuti Rajmund
Épületszerkezetek tűzállóságát növelő eljárások kutatása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Széchenyi István Egyetem
építőmérnöki tudományok
Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskola

témavezető: Kuti Rajmund
helyszín (magyar oldal): Széchenyi István Egyetem
helyszín rövidítés: SZE


A kutatási téma leírása:

A kutatási téma leírása:
Az építmények tűzvédelmének biztosítása, az infrastruktúra védelmének egyik fontos eleme, nemzetgazdasági szempontból is lényeges kérdéskör. A tűzvédelmi előírásoknak is megfelelő biztonságos építészet napjainkban kiemelkedő aktualitással bír. Az utóbbi években az építmények létesítésének szabályai jelentősen szigorodtak, beleértve a tűzvédelmi normákat is. A megnövekedett követelményeknek megfelelő létesítés és használat mellett is számolni kell tűzesetek bekövetkezésével. Egy súlyos következményekkel járó nagy kiterjedésű tűzeset, komoly veszélyeket jelenthet a humán és az épített és a természeti környezetre egyaránt. A tűzesetek megelőzése, az épületszerkezetek tűz elleni védelmének biztosítása, a tűzterheléssel szembeni ellenállás növelése, komoly kihívást jelentenek a tűzvédelmi tervezésért felelős szervezeteknek és szakembereknek. A hatékonyság növeléséhez elengedhetetlen az épületszerkezetek tűzállóságát növelő eljárások kutatás-fejlesztése.

Kutatási célok:
- Fő célkitűzés, az épületszerkezetek tűzállóságát növelő műszaki megoldások kutatása, fejlesztése, gyakorlati megvalósításának elősegítése.
- További cél, a biztonságos tűzvédelmi tervezés fejlődésének támogatása.
- Környezet és biztonságtudatos technikai megoldások kidolgozása, a fejlesztési irányok feltárása.


Egyéb (követelmények, elvárások)
Tűzvédelmi számítások ismerete.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2016-12-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )