Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Barakonyi Károly
Higher Education

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pécsi Tudományegyetem
neveléstudományok
Oktatás és Társadalom Neveléstudományi Doktori Iskola

témavezető: Barakonyi Károly
helyszín (magyar oldal): PTE OTNDI
helyszín rövidítés: OTNDI


A kutatási téma leírása:

A globalizáció hatása a felsőoktatásra, felsőoktatási trendek, azokra adott válaszok. Az Európai Felsőoktatási Térség problémái. Egyetemek vezetése, egyetemkormányzás. Egyetemek második forradalma. A magyarországi Bologna folyamat kritikája, az európai trendekkel összhangba hozása. A “Higher Education” téma keretében az alábbi altémákra helyezzük a hangsúlyt (nem zárva ki ezzel újabb résztémák felvételét a programba).
a) A globalizáció hatása a felsőoktatásra, felsőoktatási trendek, azokra adott válaszok. Egyetemek missziójának változása, az egyetemek második forradalma.
b) Az Európai Felsőoktatási Térség problémái. A magyarországi Bologna folyamat kritikája, az európai trendekkel összhangba hozása.
c) Egyetemek vezetése, egyetemkormányzás, az egyetemek belő struktúráinak megváltozása.
d) Egyetem és társadalom kapcsolata
e) A felsőoktatási képzés, az életen át tartó tanulás és a munkaerő-piaci kapcsolata.
A hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy a témavezetők kutatásiba bekapcsolódjanak, eközben megismerkedjenek a mértékadó hazai és a külföldi szakirodalommal, a téma feldolgozását elősegítő kutatás-módszertani, neveléstudományi, szociológia módszerekkel, illetve kapcsolatot teremtsenek a témában jártas gyakorlati szakemberekkel.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-05-15

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )