Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Lükő István
A fenntarthatóság és a felnőttképzés

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pécsi Tudományegyetem
neveléstudományok
Oktatás és Társadalom Neveléstudományi Doktori Iskola

témavezető: Lükő István
helyszín (magyar oldal): PTE OTNDI
helyszín rövidítés: OTNDI


A kutatási téma leírása:

A fenntartható fejlődés céljainak megvalósításában, a zöld és a kék gazdaság kialakításában nem csak az iskoláskorúak nevelésének és oktatásának, hanem a felnőttek tanulásának /oktatásának- képzésének, attitűd formálásának is nagy szerepe van. A különböző felnőttképzési szervezetek programjaiban nagyon kevés környezeti nevelésre, fenntartható fejlődésre vonatkozó részt találunk.
Ezért a kutatás fő célkitűzése, hogy feltárjuk a fenntarthatóság megvalósításában nagy szerepet játszó felnőttképzés helyzetét és lehetőségeit. A nemzetközi összehasonlító elemzésre is és környezetpedagógiai összefüggésekre építkező kutatásban a szervezett(formális) felnőttoktatás mellett az atipikus felnőtt tanulás lehetőségeit is vizsgáljuk.


Jelentkezési határidő: 2017-05-15


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )