Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Vörös József
Termelési és szolgáltatási hálózatok irányítása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pécsi Tudományegyetem
gazdálkodás- és szervezéstudományok
Gazdálkodástani Doktori Iskola

témavezető: Vörös József
helyszín (magyar oldal): PTE KTK
helyszín rövidítés: GPHD


A kutatási téma leírása:

A termelési és szolgáltatási hálózatok irányítása az értéklánchoz történő hozzájárulás anyagmozgatási, információ és pénzáramlási folyamatait elemzi. A pénzügyi és marketing funkció mellett az értékképzés legfontosabb területének tekinthető, és mint minden funkcionális területen, itt is elsőként említendő a termelési stratégia kialakítása, a termelési és szolgáltatási rendszer megtervezése. A PhD kurzust áthatja annak megállapítása, hogy miként szerezhető tartós versenyelőny a termelési és szolgáltatási képességek fejlesztésén és birtoklásán keresztül. A termelési és szolgáltatási rendszer tervezéséhez át kell tekinteni a termelés és szolgáltatás menedzsment legújabb irodalmi eredményeit, így az ellátási lánc, a flexibilis, illetve hatékony termelési hálózatok tulajdonságait és összetevőt. A termék és szolgáltatás típusának megtervezése, a termelő kapacitások telepítése, helyének kiválasztása, a termelési hálózatok kialakítása, az ehhez kapcsolódó logisztikai rendszer kialakítása sorolható a legfontosabb tervezési kérdések közé. A termelési és szolgáltatási rendszerek tervezése mellett a másik nagy kérdéskör a létrehozott termelési rendszer üzemeltetése. Bár ez nem független a tervezéstől, de mégis önálló jelentőséggel bírnak olyan területek, mint az aggregált termeléstervezés, a készletgazdálkodás, a minőségirányítás, a JIT, és a TQM.

ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-05-22


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )