Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Szabó Krisztián
Egyes büntető eljárásjogi jogintézmények változásának lehetséges irányai a büntető eljárásjogi kodifikáció tükrében

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Debreceni Egyetem
állam- és jogtudományok
Marton Géza Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola

témavezető: Szabó Krisztián
helyszín (magyar oldal): ÁJK A/221. szoba
helyszín rövidítés: A/221


A kutatási téma leírása:

A magyar büntető eljárásjogi jogintézmények esetében a teljes körű kutatómunka megvalósításához elengedhetetlen az írott normaszöveg, a kialakult joggyakorlat és a nemzetközi elvárások komplex vizsgálata. A folyamatban lévő büntető eljárásjogi kodifikációra tekintettel különösen a működési alapelveknek, a minél szélesebb körben érvényesítendő garanciális elemeknek, az eljárásban résztvevők jogi státuszának, a személyi szabadságot elvonó vagy korlátozó kényszerintézkedések szabályanyagának és a bizonyítás szabályainak és elveinek a gyakorlati és tudományos szempontú értékelése, nemzetközi kontextusba helyezése indokolt. Büntetőeljárási rendszerenként, államonként, sőt történeti időszakonként az összehasonlító jellegű vizsgálat szükségessége megkérdőjelezhetetlen.

felvehető hallgatók száma: 2

Jelentkezési határidő: 2016-12-31


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )