Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Az anyagi büntetőjog kihívásai a XXI. században

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Debreceni Egyetem
állam- és jogtudományok
Marton Géza Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola

témavezető: Madai Sándor
helyszín (magyar oldal): ÁJK A/115. szoba
helyszín rövidítés: A/115


A kutatási téma leírása:

A társadalomban zajló állandó változás válaszra kényszeríti a jogalkotókat és a jogalkalmazókat itthon és külföldön egyaránt. E folyamatok eredményeként új tényállások születnek, másokra pedig a feledés homálya borul. A változások alapvetően meghatározzák a bűnözés, mint társadalmi tömegjelenség jellemzőit, az erre adott büntetőjogi reakció pedig szükségszerűen magával hozza a tudomány megújulását is. A büntetőjog – is – igényli a komplex, összehasonlító jellegű szemléletmódot, amelynek köszönhetően adekvát válaszokat adhatunk napjaink kihívásaira. A téma konkretizálása a jelentkezőkkel egyeztetett kutatási terv szerint történik.

felvehető hallgatók száma: 2

Jelentkezési határidő: 2016-12-31


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )