Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Balázs István
Az Európai Közigazgatási Tér és az európai közigazgatási jog

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Debreceni Egyetem
állam- és jogtudományok
Marton Géza Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola

témavezető: Balázs István
helyszín (magyar oldal): ÁJK A/219. szoba
helyszín rövidítés: A/219


A kutatási téma leírása:

Közismert tény, hogy az EU-ban a tagállami közigazgatás nem tartozik a közösségi szabályozási tárgykörbe. Maga a fogalom a keleti bővítés folyamatában a megfelelő tagországi közigazgatási kapacitás biztosítása érdekében az OECD SIGMA megbízásával kidolgozott követelményrendszert takart. Mára azonban mégis csak kialakult egy fajta, a tagországok közigazgatására egyaránt kiterjedő értékrendszer, mely kerete és biztosítója az Uniós döntések tagországi végrehajtásának. Emiatt alakult ki az „Európai közigazgatási jog” fogalma is, mely az Uniós döntések előkészítésének és végrehajtásának három - Uniós,együttes és tagországi- szintjét fogja át.

felvehető hallgatók száma: 2

Jelentkezési határidő: 2016-12-31


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )