Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Beszerzési logisztikai folyamatok modellezése és optimalizálása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Miskolci Egyetem
informatikai tudományok
Hatvany József Informatikai Tudományok Doktori Iskola

témavezető: Bányainé Tóth Ágota
helyszín (magyar oldal): Logisztikai Intézet
helyszín rövidítés: LOG


A kutatási téma leírása:

A beszerzési logisztika feladata, hogy a termeléshez szükséges alap-, segéd- és üzemanyagok, alkatrészek és szerelvények a megfelelő mennyiségben és minőségben, a megfelelő időpontban, a megfelelő helyről, a megfelelő helyen, megfelelő költséggel rendelkezésre álljanak vagyis a beszerzési logisztika az anyagellátással kapcsolatos anyagáramlás és az ehhez kapcsolódó információáramlás megtervezését, megszervezését, irányítását és ellenőrzését végzi. Abban az esetben, ha a beszerzési logisztika nem megfelelően működik, akkor jelentős mennyiségű készletek halmozódhatnak fel vagy ellenkező esetben anyaghiány merülhet fel. A vállalatok viszont a piaci versenyképességük megőrzésére illetve növelése érdekében a készletek és az átfutási idők csökkentésére ugyanakkor a vevők igényeinek rugalmas kielégítésére törekszenek. Mindezt csak akkor érhetik el, ha a beszerzési logisztikai rendszerüket megfelelően alakítják ki és működtetik.

A kutatási téma célja olyan új, tudományosan megalapozott modellek és módszerek kifejlesztése, melyek alkalmasak a beszerzési logisztikai folyamatok optimális kialakításának támogatására.

előírt nyelvtudás: angol
további elvárások: 
logisztikai ismeretek, számítógépes tervezés és modellezés témakörében jártasság, egy programozási nyelv ismerete

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2016-12-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )