Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Autóipari ellátási lánc tervezésének elméleti vonatkozásai

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Miskolci Egyetem
informatikai tudományok
Hatvany József Informatikai Tudományok Doktori Iskola

témavezető: Bányainé Tóth Ágota
helyszín (magyar oldal): Logisztikai Intézet
helyszín rövidítés: LOG


A kutatási téma leírása:

Az anyagmozgatás fejlődésének sokáig meghatározója volt az, hogy a különböző mozgatási tevékenységek ellátására alkalmas eszközöket hozzanak létre. Ez a helyzet a futószalagos termelés, a taylori munkaszervezés megjelenésével kezdett megváltozni, ugyanis a gépkonstrukciók tervezése mellett növekvő szerepet kapott az anyagmozgatási folyamatok tervezése is. A gyártástechnika, a gyártásszervezés és az anyagmozgatás között egyre szorosabb kapcsolat jött létre, mely az anyagmozgatás fejlődésének igen fontos tényezőjévé vált. A diszkrét anyagáramlást megvalósító darabárus technológiákban az automatizálás és számítógépes irányítás eredményeképp lerövidült technológiai idők, a megnövekedett gépteljesítmények, illetve a bonyolult, sokfázisú, összetett műveletközi kapcsolatokat igénylő technológiák miatt a teljes termelési ciklusban egyre inkább megnövekedett a szállítási és várakozási idők aránya, megnőttek a készletek, míg a változó igényekre való reagálás időtartama nem csökkent jelentős mértékben. Az autóiparban ezen hatások felerősödve jelentek meg, s komplexitásuknál fogva az autóipar különösen fogékonnyá vált a szofisztikált tervezési módszerek alkalmazása iránt.

A kutatási téma célja olyan új, tudományosan megalapozott tervezési módszerek és algoritmusok kidolgozása, melyek alkalmasak az autóiparban fellelhető nagyméretű ellátási láncok optimális kialakításának támogatására.

előírt nyelvtudás: angol
további elvárások: 
logisztikai ismeretek, számítógépes tervezés és modellezés témakörében jártasság, egy programozási nyelv ismerete

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2016-12-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )