Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Szolgáltató rendszerek készletmenedzsment folyamatainak tervezése és irányítása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Miskolci Egyetem
informatikai tudományok
Hatvany József Informatikai Tudományok Doktori Iskola

témavezető: Bányai Tamás József
helyszín (magyar oldal): Logisztikai Intézet
helyszín rövidítés: LOG


A kutatási téma leírása:

A készletezési folyamatok egyre nagyobb jelentőségre tesznek szert a termelési folyamatok mellett a szolgáltatási folyamatokban is. A szolgáltatási tevékenységek költséghatékony, megbízható működtetése a logisztikai folyamatok optimális kialakítását követeli meg. A szolgáltatási folyamatok működtetése során a termelési folyamatokhoz hasonlóan jelentős anyagszükségletek jelentkeznek, így a készletmanagement problémakörével a szolgáltatási tevékenységekkel kapcsolatban is célszerű foglalkozni. A készletmenedzsment feladatai közé tartozik a készletszintek megállapítása és követése, a készletek mozgásának előrejelzése, a rendelések módjának és időközének megállapítása, a beérkezett és kilépett áruk ellenőrzése és követése.

A kutatási téma célja olyan új, tudományosan megalapozott tervezési módszerek és algoritmusok kidolgozása, melyek alkalmasak szolgáltatási rendszerek készletezési folyamatainak optimális kialakítására és az irányítási tevékenység támogatására.

előírt nyelvtudás: angol
további elvárások: 
logisztikai ismeretek, számítógépes tervezés és modellezés témakörében jártasság, egy programozási nyelv ismerete

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2016-12-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )