Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Nábrádi András
Sikerkritériumok vizsgálata a hazai KKV szektorban

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Debreceni Egyetem
gazdálkodás- és szervezéstudományok
Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola

témavezető: Nábrádi András
helyszín (magyar oldal): Debreceni Egyetem GTK
helyszín rövidítés: DEGTK


A kutatási téma leírása:

A kutatás célja azon kulcsfontosságú tényezők meghatározása, amelyek jellemzik a hazai kis-és közép, illetve mikro vállalkozások sikerességét. Az eredményes működés érdekében a vállalkozásoknak össze kell hangolniuk a vállalati kultúrát a szervezeti struktúrával és az adminisztratív rendszerekkel, amit stratégiai szervezetfejlesztéssel érhet el. A külső és belső kulcsfontosságú tényezők alakulásának előrejelzése hozzásegítheti a vállalkozásokat különböző szervezeti célok eléréséhez.
Ennek érdekében egy olyan objektív mérési, előrejelzési módszer, illetve eszközrendszer kidolgozása a cél, mellyel jellemezhető egy adott vállalkozás sikeressége. A téma vizsgálatához tisztázni kell a siker és egyáb kapcsolódó fogalmak definícióját különböző aspektusokból. Meg kell határozni a kis- és középvállalkozások helyzetét, általános és specifikus problémáit, sikertényezőit, valamint a jellemző kulcstényezők adatainak változási tendenciáit regionálisan, országosan és nemzetközi összehasonlításban.

előírt nyelvtudás: magyar
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2016-12-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )