Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Popp József
Az élelmiszerlánc kihívásai és a pénzügyi-gazdasági válság hatása az egyes szektorokra

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Debreceni Egyetem
gazdálkodás- és szervezéstudományok
Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola

témavezető: Popp József
helyszín (magyar oldal): Debreceni Egyetem GTK
helyszín rövidítés: DEGTK


A kutatási téma leírása:

A témakör az élelmiszerlánc kihívásait állítja középpontba. A témakör fontos eleme a pénzügyi- és gazdasági válság hatásainak elemzése az egyes szektorokban, különös tekintettel a kereskedelemre.
A magyarországi élelmiszerlánc kiskereskedelmének vizsgálata, amely a következő kérdésekre igyekszik választ adni: beszerzési és választékpolitika változása, egy kiválasztott élelmiszerlánc tartós versenyképességének záloga, a vásárlói bázis megtartásának feltételei, egyes termékcsoportok-termékek forgási sebessége, marketingkommunikációs eszközök, domináló impulzusvásárlási kategóriák. Továbbá kiemelt szerepet kap a gazdasági recesszió hatása a vásárlásra, nevezetesen Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben. Ehhez elemezni szükséges a kereskedelem alkupozíciójának alakulását, a forgalmazott termékek életciklusát, különböző promóciókat és hűségprogramokat. A kutatás kiterjed a vizsgálni szándékozott lánc rajongó vásárlói körének kialakulására a racionális és emocionális érvek figyelembe vételével.

előírt nyelvtudás: magyar
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2016-12-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )