Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Potenciálisan bioaktív szerves vegyületek, heterociklusok vizsgálata

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Semmelweis Egyetem
gyógyszerészeti tudományok
Gyógyszertudományok Doktori Iskola

témavezető: Mátyus Péter
helyszín (magyar oldal): SE
helyszín rövidítés: SE


A kutatási téma leírása:

A preklinikai gyógyszerkutatás két fontos tudományterületét képezi a szintetikus és gyógyszerkémia. A kutatási téma a preklinikai gyógyszerkutatásra fókuszál, annak a molekulatervezéstől a szintézisen át a hatóanyag optimalizálásáig terjedő szakaszára.
A gyógyszerjelölt molekulához vezető út magas színvonalú szerves és gyógyszerkémiai ismereteket, multi- és interdiszciplináris szemléletet, kreativitást és ezek révén komplex kutatási feladatok megoldását igényli.
A témacsoport magában foglalja a szerves és gyógyszerkémia gyógyszerkutatással összefüggő kutatási feladatai keretében:

 korszerű és új típusú szintézis módszerek, különösen szén-szén kötés létesítésére alkalmas módszerek alkalmazását, továbbá korszerű szerkezetvizsgáló és analitikai módszerek alkalmazását:
• heterociklusos vegyületek kémiája, különösen piridazinok és más nitrogéntartalmú egy- és többgyűrűs heterociklusos vegyületek előállítása és reakcióinak vizsgálata területén
• természetes szerves vegyületek kémiája területén;

 számítógépes kémiai módszerek alkalmazását reakciómechanizmusok vizsgálatára;

 hatóanyag - tervezési módszerek alkalmazását:
• receptor-ligandum kölcsönhatás vizsgálatára, pl.:
homológia modellezés és dokkolás alkalmazását
3D QSAR módszerek alkalmazását
• a gyógyszerhatást befolyásoló egyéb tulajdonságok szerkezeti értelmezésére: pl. ADMET-szerkezet összefüggések vizsgálatát.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2016-12-30


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )