Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Nagy Beáta Erika
Sérült, speciális szükségletű gyermekeket nevelő szülők, pedagógusok és orvosaik attitűd vizsgálata egészségpszichológiai szempontból, egészség-betegség percepció

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Debreceni Egyetem
klinikai orvostudományok
Laki Kálmán Doktori Iskola

témavezető: Nagy Beáta Erika
helyszín (magyar oldal): Debreceni Egyetem, Gyermekgyógyászati Klinika
helyszín rövidítés: DEKK


A kutatási téma leírása:

Hazánkban a rehabilitációs pszichológia önálló pszichológiai szaktudományként még alig alakult ki.
Fontos területei más alkalmazott pszichológiai ágakban kerülnek elméleti kidolgozásra és gyakorlati megvalósításra, főleg a klinikai és egészségpszichológia területén.
A sérült gyermekeknél az organikus sérülésekre szekunder károsodás épülhet rá a hospitalizációk és a szélsőséges nevelési elvek attitűdök következtében is.
Így maradandó személyiség sérülés alakulhat ki, és szocializációs zavarokhoz is vezethet. A megfelelő adaptációhoz, a szocializációs zavarok megoldásához a rehabilitáción és a prevención át juthatunk el.
Mindez segíthet az egészség- betegség percepció sajátosságainak és az ezzel kapcsolatos működészavarok a megállapításában, az egészségügyi rendszer elemzése és fejlesztése szempontjából.

előírt nyelvtudás: angol

Jelentkezési határidő: 2016-11-15


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )