Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Láng András
A machiavellizmus (és a Dark Triad) fejlődési pszichopatológiai megközelítése

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pécsi Tudományegyetem
pszichológiai tudományok
Pszichológia Doktori Iskola

témavezető: Láng András
helyszín (magyar oldal): PTE BTK Pszichológia Doktori Iskola
helyszín rövidítés: PTE


A kutatási téma leírása:

A machiavellizmus (és a sötét személyiségvonások) jelenségének fejlődési megközelítése a gyermekkori környezet és a személyiségszerveződés mentén. A fejlődési megközelítés egyben a pszichopatológiai jelenségek kontextusba helyezését is jelenti. Ez egyrészt a környezeti és kockázati tényezőkre vonatkozik, másrészt a pszichopatológia dimenzionális megközelítésére. Mindehhez az evolúciós fejlődéspszichológia megfelelő elméleti-értelmezési keret, mivel a környezeti feltételekkel kölcsönhatásban alakuló adaptív stratégiák, és az egyedi különbségeket adó szerveződési sajátosságok (személyiség jellemzők) jobb megértését teszik lehetővé.

ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol
felvehető hallgatók száma: 2

Jelentkezési határidő: 2017-05-31


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )