Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Kárpáti Andrea
Vizuális képességek az Új Képkorszakban – „gyermekrajz” hagyományos és digitális médiumokban

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
neveléstudományok
Neveléstudományi Doktori Iskola

témavezető: Kárpáti Andrea
helyszín (magyar oldal): Neveléstudományi Intézet
helyszín rövidítés: NI


A kutatási téma leírása:

A vizuális nyelv fejlődésének a pszichomotoros képesség-fejlődéssel párhuzamba állított, hagyományos elméleteit újra kell gondolni a géppel segített képalkotás korában, melyet az esztétika Új Képkorszaknak nevez. Ebben a programban 3-20 éves korig vizsgáljuk az ábrázoló és képmás-befogadó képességrendszer szerkezetét, tevékenységeinek megjelenését különböző életkorokban, ezek fejlődését és iskolai fejlesztési lehetőségeit.
A témához empirikus, elméleti és történeti kutatásokkal egyaránt lehet kapcsolódni. A gyermekrajz és a kamaszok, fiatal felnőttek vizuális nyelvének kutatását hagyományos és digitális médiumokban nyomon követő empirikus vizsgálatok, a művészetelmélet nevelési vonatkozásait vizsgáló, az esztétikai nevelés céljait és tartalmát befolyásoló elemzések és a vizuális nevelés történeti dokumentumait feltáró értekezések tartozhatnak ebbe a témakörbe.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-09-15

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )