Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Kárpáti Andrea
Esztétikai nevelési irányzatok története, elmélete és hatásvizsgálata

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
neveléstudományok
Neveléstudományi Doktori Iskola

témavezető: Kárpáti Andrea
helyszín (magyar oldal): Neveléstudományi Intézet
helyszín rövidítés: NI


A kutatási téma leírása:

A 21. században a művészeti ágak újraértelmezik határaikat, új műfajok alakulnak és a régiek jelentősége, tartalma megváltozik. Az esztétikai nevelés történeti vonatkozásait és új modelljeinek elméletét és gyakorlati megvalósulásait vizsgálja ez a téma. A zene, a képző- és iparművészet, a népművészet és a drámapedagógia köréből egyaránt várunk a neveléstörténeti kérdéseket a művészettörténeti és esztétika-történeti irányzatok kontextusába helyező elemzéseket. A témakörhöz tartozó empirikus kutatások célja az egyes képességrendszerek leírása és fejlődésük vizsgálata, illetve esztétikai nevelési programok hatásvizsgálata.
Az integratív (komplex, integrált) esztétikai nevelés elméletét és nemzetközi, illetve hazai gyakorlatát vizsgáló, s ilyen projekteket megvalósító illetve értékelő dolgozatokat is várunk. A témához kapcsolódó szemináriumok és előadások egy-egy kutatási problémát több művészeti ág szemszögéből elemeznek majd, s lehetőséget adnak az esztétikai nevelés részterületeit kutatók együttműködésére.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-09-15

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )