Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Vastag Gyula
Ellátási-szolgáltatási hálók integrációja: definíciók, mérési lehetőségek, az integrációnak a vállalati eredményességre gyakorolt hatása, a koordinációs deficit probléma

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Széchenyi István Egyetem
gazdálkodás- és szervezéstudományok
Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola

témavezető: Vastag Gyula
helyszín (magyar oldal): Széchenyi István Egyetem Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola
helyszín rövidítés: SZE


A kutatási téma leírása:

Az ellátási-szolgáltatási hálók kritikus eleme a résztvevők közötti folyamatok összehangolása, a vevők és beszállítók integrációja a fokális vállalat rendszerébe. Az információs technológiák fejlődése új együttműködési lehetőségeket nyitott meg és egyben ráirányitotta a figyelmet a vevők és az eladók közötti asszimmetrikus információ ellátottsag kérdéseire is. Általánosságban elfogadott, hogy a résztvevők közötti integráció mértékének növelése növeli mind a háló fokális szereplőjének, mind a háló egészének a teljesítményét, azonban a kutatók által használt definiciók, mérési skálák és a kapott eredmények is jelentősen eltérnek egymástól. A kutatás egyrészt a jelenleg még hiányzó egységes, a kontextust is kezelő, elméleti keret kidolgozásához kiván hozzajarulni, másrészt célül tűzi ki a koordinációs deficit (az aza eset, amikor a résztvevők egymás közötti kommunikációs intenzitása eltér/elmarad a technologioa által megkövetelt kommunikációs intenzitástól) kérdésének az SNA eszközeivel történő vizsgálatát is.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-01-31


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )