Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Rechnitzer János
A telepítési tényezők átalakulása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Széchenyi István Egyetem
gazdálkodás- és szervezéstudományok
Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola

témavezető: Rechnitzer János
helyszín (magyar oldal): Széchenyi István Egyetem Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola
helyszín rövidítés: SZE


A kutatási téma leírása:

A vállalkozások telepítési tényezőinek klasszikus modellje napjainkra megváltozott. Már nem a tradicionális tényezők (munkaerő, a földrajzi helyzet, a bérek) a meghatározóak a termelés és a tevékenység helyének kiválasztásában, hanem új elemek, amelyek a működés feltételeire, illetve annak megújítására vonatkoznak, valamint a kapcsolatok alakulását segítik. A kutatás célja, hogy értékeljük a gazdaság átrendeződésével, annak szervezeti és működési tereinek megváltozásával a telephely választás és üzemelés feltételeinek, befolyásolási faktorainak átalakulását. Ennek keretében ajánlott értékelni egyrészt az új tényezők alapján az egyes centrumok, régiók azok egymáshoz való viszonyát (regionális versenyképesség), másrészt modellezzük a tényezők gazdasági, társadalmi hatásait.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-01-31


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )