Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Varga Péter János
Védett helyiségek komplex biztonsága

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Óbudai Egyetem
katonai műszaki tudományok
Biztonságtudományi Doktori Iskola

témavezető: Varga Péter János
helyszín (magyar oldal): Óbudai Egyetem - Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Márnöki Kar
helyszín rövidítés: ÓEBGK


A kutatási téma leírása:

A kutatási téma leírása:

A kiemelten védett intézmények, mindig is nagy hangsúlyt fektettek a fizikai biztonság megfelelő szintű megvalósítására. A kezdeti időktől napjainkig, az információt hordozó eszközök fizikai védelme nagyfokú fejlődésen ment keresztül. A védeni kívánt adatokat,
- különösen ha azok minősítéssel rendelkeznek -, a törvényalkotó is rendelkezéssekkel védi, mind személyi feltételben, mind a tárolásuk tekintetében. A törvény előírja, hogy milyen minősített adat, milyen fizikai és biztonságtechnikai védelemben részesüljön, valamint elektronikus berendezések használata esetén, milyen egyéb fizikai feltételeknek kell megfeleljen az a helyiség vagy eszköz, ahol a tárolt adatokat őrzik. A kutatás egyik irányvonala a hazai és nemzetközi ajánlások vizsgálata. A feladat feltárni az esetleges hiányosságokat és javaslatokat tenni különböző elvi megoldásokra, amelyek biztosíthatják egy védett helyiség komplex biztonságát az új technológiai eszközök fejlődésének tükrében.

Kutatási célok:

• A tudományos kutatómunka eszközeivel elemezni a magyar és külföldi irodalmat a témát áttekintve.
• Valós akusztikai méréseket végezni épített épületalkotó elemeken az információbiztonság tekintetében.
• Rádiófrekvenciás mérések valamint EMC vizsgálat elvégése különböző eszközökön.
• Javaslatot tenni egy minősítési metódus kialakítására, amely átfogóan meghatározná egy információszivárgás elleni védett tárgyaló, kialakítási követelmény rendszerét.

ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol középfok
felvehető hallgatók száma: 2

Jelentkezési határidő: 2017-01-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2357 ( 2017. V. 15. )