Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Berek Tamás
Az objektumvédelem komplex rendszereinek alkalmazhatósága

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Óbudai Egyetem
katonai műszaki tudományok
Biztonságtudományi Doktori Iskola

témavezető: Berek Tamás
helyszín (magyar oldal): Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar
helyszín rövidítés: ÓEBGK


A kutatási téma leírása:

A kutatási téma leírása:
A hatékony objektumvédelem megköveteli a korábban különállóként tekintett biztonsági rendszerek integrált alkalmazását. Az objektumvédelem komplex rendszere tehát többek között olyan, meglehetősen összetett alrendszerek telepítését és üzemeltetését követeli meg, mint például a beléptető rendszer; biztonsági monitoring rendszer jelző-, riasztó-, megfigyelőelemekkel. A tervezés és kialakítás feladatainak végrehajtása során az objektumvédelmi rendszerbe integrált alrendszerek zavarmentes működés követelményeinek biztosítása is létfontosságú, így továbbra is fontos szerepe van az azokat üzemeltető élőerő tevékenységének. A vagyonvédelmi koncepció kialakítását követően a biztonsági rendszer tervezésekor komoly elemző és értékelő munkát követel meg a védelmi alrendszerek helyes arányainak kialakítása. A biztonságtechnikai rendszerek és alkalmazott eljárások tudományos megalapozottságú elemzése, fejlesztése, az ehhez szükséges tudományos kutatómunka végzése napjainkban nélkülönözhetetlen.

Kutatási célok:

1. objektumvédelmi technológiák kidolgozása és validálása
2. auditálási algoritmusok kidolgozása a vagyonvédelmi tevékenységek értékelése érdekében
3. az állapotfelmérés és kockázatelemzés új módszereinek kidolgozása, értékelési algoritmusok kialakítása
4. alkalmazott biztonságtechnikai rendszerek és eljárások elemzése, új rendszerek és eljárások fejlesztése
5. az objektumvédelmi rendszerek biztonságos, optimális és gazdaságos üzemeltetésének, fenntartásának szervezési módszereinek kutatása is.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-01-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2357 ( 2017. V. 15. )