Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Horváthné Drégelyi-Kiss Ágota
Veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos baleseti kockázatok csökkentésének költség/hozam optimalizálása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Óbudai Egyetem
katonai műszaki tudományok
Biztonságtudományi Doktori Iskola

témavezető: Horváthné Drégelyi-Kiss Ágota
helyszín (magyar oldal): Óbudai Egyetem Bánki Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar
helyszín rövidítés: ÓEBGK


A kutatási téma leírása:

Az iparbiztonság napjaink egyik legfontosabb kérdése. A hazánkban alkalmazott, a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos baleseti kockázatok azonosítása, valamint ezen kockázatok gyenge pontjainak, erősségeinek meghatározása biztonsági szempontból komoly feladat.
A kutatás során a meghatározásra kerülő gyenge pontok javítási lehetőségeit szükséges kidolgozni, figyelembe véve az Európai Unió más országaiban, és más fejlett régiókban (USA, Kanada) alkalmazott módszereket. A gyenge pontokból adódó többlet költségek és biztonsági intézkedések költség-hozam elemzése során az optimalizálás lehetőségének vizsgálata, valamint az optimalizálási módszer kidolgozása a kutatás egyik fontos eredményét mutatja.
Az általánosságban kidolgozott módszer vizsgálatára szulfonil-karbamid növényvédő szer hatóanyag előállítás technológiai folyamat esetén történik a kutatási eredmények implementálása a gyakorlatba.

előírt nyelvtudás: angol KF
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol AF
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-01-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2357 ( 2017. V. 15. )