Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Vasvári Ferenc
A biztonságtudomány szerepe a műszaki megbízhatóság és a biztonsági kockázatok kapcsolatának, valamint határköltségeinek modellezésében, vizsgálatában

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Óbudai Egyetem
katonai műszaki tudományok
Biztonságtudományi Doktori Iskola

témavezető: Vasvári Ferenc
helyszín (magyar oldal): Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar
helyszín rövidítés: ÓEBGK


A kutatási téma leírása:

A kutatási téma leírása:

A gépészeti rendszerek igénybevétele, elhasználódási törvényszerűségei. Megbízhatósági vizsgálatok statisztikai adatgyűjtése, mintavételi eljárások alkalmazása. Eloszlás-, sűrűség,- megbízhatósági függvények vizsgálata, elemzése, törvényszerűségek feltárása, bemutatása. Konfidencia intervallumok és a biztonsági kockázati határok értékelése, bemutatása. A megbízhatósági paraméterek javítását célzó intézkedések, a kockázatok csökkentésének, lehetőségeinek bemutatása. Prognosztikai módszerek alkalmazása. Biztonság és a különböző stratégiai határköltségek kapcsolatának elemzése egy mechanikai rendszer üzemeltetési kockázatával bemutatva. Biztonságtudomány módszereinek komplex alkalmazási lehetőségei a költséghatékonyság fokozásában.

Kutatási célok:

1. Megbízhatósági vizsgálatok megszervezése, paramétereinek vizsgálata, a megbízhatósági paramétereket javító intézkedések kidolgozása.
2. A fennmaradó kockázatok elemzése, priorálása, csökkentési lehetőségeinek meghatározása, értékelése.
3. A kockázat gazdasági összefüggései, biztonság és költség vizsgálata, határköltség meghatározási módszerének kidolgozása.
4. Költséghatékonyság fokozási lehetőségeinek elemzése, bemutatása a biztonságtudomány módszereinek komplex alkalmazásával.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-01-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2357 ( 2017. V. 15. )