Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Nagy Imre Zoltán
Pénzügyi kockázat, mint a vállalati és banki biztonság része

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Óbudai Egyetem
katonai műszaki tudományok
Biztonságtudományi Doktori Iskola

témavezető: Nagy Imre Zoltán
helyszín (magyar oldal): Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar
helyszín rövidítés: ÓE BG


A kutatási téma leírása:

Témaleírás:

A pénzügyi kockázatok, biztonság és stabilitás óriási jelentőségre tettek szert a XXI. században, fontosabb elemeik reflektorfénybe kerültek. A téma kutatása rendkívül aktuális mind elméleti, mind gyakorlati szempontból. Amíg korábban az egyes kockázatok és bizonytalansági tényezők álltak a kutatások és irodalom homlokterében, addig ma a vállalati és banki területeken meglévő működési zavarok, a törvényhozás gondjai és a tőke- és hitelpiaci problémák által kikényszerítve mindenek előtt az egész üzleti terület biztonsága és kockázata, sőt az egész gazdaság és társadalom biztonsága áll a figyelem, a kutatások, irodalom és gyakorlat központjában. Ez a vállalati és banki kockázati management a vállalatok és bankok célrendszerére irányul, vagyis beintegrálódott a vállalati és banki stratégiákba és controlling-rendszerekbe. A kutatási téma és annak különböző elemei számos interdiszciplináris tudományterülettel kapcsolhatók össze.
A kutatás célja az, hogy feltárjuk, megértsük és elemezzük a pénzügyi kockázatok, biztonság és stabilitás területén felmerülő összefüggéseket, új összefüggések felismerésével járuljunk hozzá új tudományos megállapításokhoz, a korábbi ismeretek megerősítéséhez, vagy cáfolásához a gyakorlati alkalmazások érdekében.
Kutatási módszerek: A legmodernebb hazai és külföldi irodalom tanulmányozása , értelmezése, összevetve és alátámasztva azt konkrét vállalati és banki adatokkal, elemzésekkel, saját elemzések eredményeivel. Végül el kell jutni a gyakorlati alkalmazások bővítéséhez.

előírt nyelvtudás: angol KF
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): német KF
felvehető hallgatók száma: 2

Jelentkezési határidő: 2017-01-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2357 ( 2017. V. 15. )