Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Szabó Éva
Menedzsment eszközök és projekt szemlélet az örökségvédelem megvalósulási folyamatában.

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pécsi Tudományegyetem
építészmérnöki tudományok
Breuer Marcell Doktori Iskola

témavezető: Szabó Éva
helyszín (magyar oldal): PTE PMMIK Rókus u. 2.
helyszín rövidítés: O_st


A kutatási téma leírása:

Napjainkra megváltozott az örökségvédelem finanszírozásának lehetősége, az állam nem tudja a nagyberuházások finanszírozást vállalni. Azok a projektek remélhetnek teljes helyreállítást lehetővé tevő pályázati támogatást, amelyek komplex szemléletű, a környezetvédelem és a fenntartható üzemeltetés szempontjait figyelembe vevő, a vizualitást és attraktivitást is előtérbe helyező, az örökségvédelem szabályait betartó, a hitelességet megőrző, kivitelezhető tervekkel rendelkeznek. A tervező karmestere kell, hogy legyen a helyreállításnak, a teljes projekt megvalósításának, irányítania kell a különböző érdekekkel, habitussal, szemlélettel rendelkező csoportokból álló beruházó - tervező – kivitelező teamet saját építészeti - művészi céljainak elérése érdekében.

előírt nyelvtudás: magyar
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2016-12-31


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )