Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Vigh Andrea
A moder hárfajáték effektjeinek és notációjának kialakulása a 20. század első évtizedeiben

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
zeneművészet
Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Doktori Iskola

témavezető: Vigh Andrea
helyszín (magyar oldal): Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
helyszín rövidítés: LFZE


A kutatási téma leírása:

Carlos Salzedo meghatározó alakja volt az új effektek létrehozásának és a notáció kialakításának. Edgar Varése-zel, az elektronikus zene atyjaként tisztelt zeneszerzővel kötött barátságának köszönhetően együtt alapították meg 1921-ben az International Composers' Guild társaságot. Salzedo zeneszerzői munkássága új korszakot nyitott meg a hárfa hangzásvilágában. 1927-ben kiadásra került Salzedo metodikája: "The Method for the Harp". A kor zeneszerzőinek figyelmét ráirányította a hárfa különleges megszólaltatási lehetőségeire, melyet a notáció terén is megújítottak mind az Államokban mind Európában, s ennek hatása napjainkig nyomonkövethető

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2016-12-20


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )