Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Johanyák Zsolt Csaba
Szoftver által definiált hálózatok

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Miskolci Egyetem
informatikai tudományok
Hatvany József Informatikai Tudományok Doktori Iskola

témavezető: Johanyák Zsolt Csaba
helyszín (magyar oldal): Miskolci Egyetem, Informatikai Intézet
helyszín rövidítés: INF


A kutatási téma leírása:

- Olyan útvonalválasztó algoritmus kidolgozása, ami figyelembe veszi a hálózati ügyfelek szolgáltatási szint iránti igényét és az aktuális hálózati forgalmat (pl. Dijkstra útvonal kereső algoritmusának módosítása úgy, hogy az útvonal költség meghatározásánál az útvonal hossza és a rendelkezésre álló szabad kapacitás is figyelembe legyen véve).
- Hatékony hálózati teljesítmény igény előrejelzési módszer kidolgozása számítási intelligencia módszerek alkalmazásával (fuzzy és neurális háló alapú modellezés).
- Olyan algoritmusok kidolgozása, amelyek támogatják olyan szoftver által definiált hálózat menedzsment eszközök fejlesztését, amelyek minimális kezelői beavatkozással képesek úgy irányítani a hálózati eszközök működését, hogy a menedzselt hálózat a lehető legnagyobb mértékben valós időben kielégítse a teljesítmény igényeket az előrejelzésekre alapozva.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2016-12-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )