Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Szabó György
Képi adatnyerésre alapozott adatfeltöltési technikák a térinformációs rendszerekben

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
földtudományok
Vásárhelyi Pál Építőmérnöki és Földtudományi Doktori Iskola

témavezető: Szabó György
helyszín (magyar oldal): BME Fotogrammetria és Térinformatika Tanszék
helyszín rövidítés: BMEFT


A kutatási téma leírása:

A kutatás célja a térinformációs rendszerek adatfeltöltését biztosító képi alapú adatnyerési technikáinak vizsgálata.
A kutatás első fázisában a jelentkezővel történő előzetes konzultáció alapján kiválasztott alkalmazási területen (topográfiai térképezés, 3D városmodellek, orvosi alkalmazások) tanulmányozandók a lehetséges szenzorok, adatforrások, képalkotási eljárások. Kidolgozandó a képi adatforrások tartalmi és geometriai minősítésének szempontrendszere.
A kutatás második fázisában tanulmányozandó az objektumorientált geometriai és szakadat kinyerés, képértelmezés matematikai eszközrendszere, folyamata. Összehasonlításra kerülnek a különböző geometriai adatnyerési és képértelmezési eljárások.
A kutatás harmadik fázisa egy adott mintaterületen végzett vizsgálat alapján a különböző megoldásokkal előállított adatrendszerek minőségvizsgálatával zárul.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2016-12-20


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )