Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Majorosné Lublóy Éva Eszter
Faanyagok korszerű tűzvédelme

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
építőmérnöki tudományok
Vásárhelyi Pál Építőmérnöki és Földtudományi Doktori Iskola

témavezető: Majorosné Lublóy Éva Eszter
helyszín (magyar oldal): BME Építőanyagok és Magasépítés Tanszék
helyszín rövidítés: BMEEM


A kutatási téma leírása:

A fa éghető anyag, ezért a tűzvédelmét feltétlenül meg kell oldanunk. Ezt megtehetjük tűzvédő burkolatokkal, illetve tűzvédő festékekkel. Az MSZ EN 1995 (EUROCODE5) jelenleg nem engedi a tűzvédő festékek és égéskésleltető szerek figyelembe vételét a tűzállóság számításánál, pedig ma már számos tűzvédő festék típus van forgalomban, melyekkel 15 vagy akár 30 perccel megnövelhető lehet a tűzállóság, valamint a fa általános „D” és „C” tűzvédelmi osztálya helyett akár B osztály is elérhető velük. A vizsgálatok során összehasonlítandó a tűzvédő burkolatok illetve a tűzvédő festékek hatékonysága, a fahibák hatása és a különböző kezelőszerek (tűzvédő festékek) hatékonyságára. Továbbiakban burkolatok és a festékek esetén a tartóssági kérdések tisztázása is nagyon fontos és szükségszerű. Tisztázandó, hogy meglévő szerkezeteken ugyanolyan hatékonyan működnek-e a kezelőszerek, mint új szerkezet esetén
Jelen kutatás célja a különféle, faanyagok tűzvédelemre alkalmas anyagok és módszerek hatásmechanizmusának és hatékonyságának, valamint tartósságának tisztázása. A kutatás magában foglalja a célok megválaszolásához elengedhetetlen laboratóriumi vizsgálatokat, modellezést és optimalizálást egyaránt.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2016-12-20

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )