Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Csendes Tibor
Nemlineáris optimalizálási feladatok automatikus egyszerűsítése szimbolikus eszközökkel

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
matematika- és számítástudományok
Matematika- és Számítástudományok Doktori Iskola

témavezető: Csendes Tibor
helyszín (magyar oldal): SZTE TTIK Matematika- és Számítástudományok Doktori Iskola 6720 Szeged, Aradi vértanúk tere 1.
helyszín rövidítés: MatDI


A kutatási téma leírása:

Gyakori eset az, amikor egy bonyolultnak és nehezen megoldhatónak tűnő nemlineáris optimalizálási feladat valójában egyszerűsíthető, és ráadásul ez az átalakítás automatikus módon, számítógépes programmal is megadható. A megvalósítás számos részletkérdése tisztázásra vár ugyan még, de az elméleti vizsgálatokkal alátámasztott eljárás képes a lényegesen eltérő helyi minimumpontok azonosítására, és az átalakított feladatra kapott megoldás visszaalakítására is.

A feladat hatásos és hatékony implementációt adni, tesztelni ezt standard globális optimalizálási tesztproblémákon és gyakorlati alkalmazásban is. Jellemezni kell a használhatóság korlátait és számítási költségét.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2016-11-30


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )