Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Szűcs Péter
Hidrogeológiai modellezési eljárások fejlesztése az ásványvíz-, a  gyógyvíz- és a hévízkészletek fenntartható hasznosítása érdekében

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Miskolci Egyetem
földtudományok
Mikoviny Sámuel Földtudományi Doktori Iskola

témavezető: Szűcs Péter
helyszín (magyar oldal): Miskolci Egyetem
helyszín rövidítés: ME


A kutatási téma leírása:

A kutatási téma elsősorban elméleti kutatási feladatokat jelent a doktorandusz számára.
A nagyobb mélységben elhelyezkedő ásványvíz-, gyógyvíz- és hévízkészletek feltárása és fenntartható hasznosítása egyre nagyobb kihívást jelent a hidrogeológusok számára. Speciális áramlási, transzport és hő-transzport modellek segítségével lehet egy adott területen megnyugtató szakmai válaszokat adni a felmerülő vízgazdálkodási problémákra. A kutatási téma keretében új szemléletű modellek kidolgozására kerülhet sor, amelyek már figyelembe tudják venni a folyamatosan változó utánpótlódási viszonyokat, a határon átnyúló vízadók speciális problémáit, továbbá az egyre szigorodó környezetvédelmi és vízgazdálkodási előírásokat.
A kutatási téma keretében a megfelelő matematikai és hidrogeológiai ismeretekkel rendelkező doktorandusz a témavezető segítségével új, a gyakorlat számára is fontos módszereket és eljárásokat dolgozna ki.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-05-12

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )