Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Földessy János
Melléktermékként kinyerhető nehézásványok ásványtana, eloszlási jellegei építőipari és betonipari kavicsokban és homokokban

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Miskolci Egyetem
földtudományok
Mikoviny Sámuel Földtudományi Doktori Iskola

témavezető: Földessy János
helyszín (magyar oldal): Miskolci Egyetem
helyszín rövidítés: ME


A kutatási téma leírása:

A téma alapvetően gyakorlati, kisebb részben elméleti kutatási feladatokat jelent a doktorandusz számára. A magyarországi építőipari nyersanyagok jelentős hányadát folyóvízi képződésű kavics és homok előfordulások szolgáltatják. Ezek az üledékek változó mennyiségű nehézásványt tartalmaznak, amelyek helyenként a gazdaságos kinyerhetőség határát is elérhetik. A tanszéken jelenleg folyó kutatásokba bekapcsolódva a terepi földtani és geokémiai vizsgálatok, a laboratóriumi ásványtani és kőzettani vizsgálatok eszközeivel kell a dúsulások térbeli eloszlásának megismeréséhez vezető vizsgálatokat végezni. Az így kialakított képződési modellt össze kell vetni hasonló földtani környezetekben keletkezett ismert előfordulások jellegeivel.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-05-12

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )