Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Kovács Ferenc
A hasznosítható ásványi nyersanyag előfordulások kutatása, gazdasági értékelése, az energiatermelő vertikumok és bányászati termelő egységek optimális paramétereinek megh

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Miskolci Egyetem
földtudományok
Mikoviny Sámuel Földtudományi Doktori Iskola

témavezető: Kovács Ferenc
helyszín (magyar oldal): Miskolci Egyetem
helyszín rövidítés: ME


A kutatási téma leírása:

A világ- és hazánk ásványi nyersanyag és energia igényei, rövid-közép- hosszútávú prognózisok. A fosszilis energiahordozók, a nukleáris és a megújuló energiafajták hasznosításának lehetőségei, a felhasználás várható arányai. Az egyes energiahordozók hasznosításának gazdasági jellemzői, a használat során jelentkező környezeti hatások. A technikai fejlődés várható irányai, a gazdasági és környezeti (ökológiai) szempontok értékelése.
A hasznosítható ásványi előfordulások kutatásának módszerei, gazdasági értékelés, műrevalósági minősítés. A bányászati termelőrendszerek (külfejtés, földalatti művelés, fúrólyukas- és víznívó alóli termelés), energiatermelő komplexumok telepítése, optimális paramétereinek meghatározására.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-05-12

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )