Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Ladányi Gábor
A nyersanyag kitermelő, szállító, feldolgozó rendszerek és berendezések zaja és technológiai paraméterei közötti kapcsolat kutatása.

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Miskolci Egyetem
földtudományok
Mikoviny Sámuel Földtudományi Doktori Iskola

témavezető: Ladányi Gábor
helyszín (magyar oldal): Miskolci Egyetem
helyszín rövidítés: ME


A kutatási téma leírása:

A kutatómunka célja a nyersanyag kitermelő, szállító, feldolgozó rendszerek, berendezések zaja és technológiai-műszaki jellemzői összefüggésének feltárása, amely lehetővé teszi az ipari berendezések zajának előzetes becslését és szabályozását. A kutatási eredmény alapot teremhet arra is, hogy a zajmegfigyeléssel szerzett információ a berendezés folyamatszabályozásában is hasznosuljon.
Az egyik lehetséges módszer az azonos működési elvű laboratóriumi és ipari berendezéseken végzett mérési eredmények összevetéséből levont következtetések tudományos értékelése.
A téma kidolgozása igényli az alapvető zaj és rezgéselméleti alapok ismeretét. Ezekre építve, nagyszámú mérés végrehajtása után az azokból származó adatok, információk kinyerésével lehet eljutni a célig. Ezért nem nélkülözhető hogy a jelentkező megfelelő affinitást mutasson a zaj és rezgésmérő műszerek alapos megismerése, kezelésének pontos elsajátítása iránt.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-05-12


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )