Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Juvenilis és aneurysmás csontcysták nem sebészi kezelése: sclerotizációja, cysták modellezése, a cysták átépülésének vizsgálata

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Semmelweis Egyetem
klinikai orvostudományok
Klinikai orvostudományok Doktori Iskola

témavezető: Szendrői Miklós
helyszín (magyar oldal): Semmelweis Egyetem, Ortopédiai Klinika
helyszín rövidítés: SE


A kutatási téma leírása:

A juvenilis és aneurysmás csontcysták mint tumorszerű csontelváltozások etiológiai faktoraként egyre inkább közös vascularis eredetet feltételeznek. Korábban mindkét elváltozást műtéttel kezeltük, mely az esetek kb. 25-30 százalékában folyamat kiújulásához, további progressiojához vezetett. Mindemellett aneurysmás csontcysták egyes eseteiben a műtéti beavatkozás is nagy veszéllyel járt (periacetabularis localisatio).
Kezdeti tapasztalataink alapján az elváltozások nem sebészi módszerekkel is kezelhetőek, így a cysta direkt feltöltésével, alkohol tartalmú vagy az angiológia más területein sikerrel alkalmazott sclerotisalo növényi kivonatok adásával. Célunk e kezelések után a cysták átépülésének vizsgálata, a sclerotisalo kezelés patomechanizmusának tanulmányozása kísérletesen létrehozott cysták esetében.

felvehető hallgatók száma: 3

Jelentkezési határidő: 2016-10-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )