Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Gera István
Irányított parodontális szövetregeneráció

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Semmelweis Egyetem
klinikai orvostudományok
Klinikai orvostudományok Doktori Iskola

témavezető: Gera István
helyszín (magyar oldal): Semmelweis Egyetem
helyszín rövidítés: SE


A kutatási téma leírása:

A GTR technika első és legfontosabb feladata a parodontális gyógyulás során a gingivális hám gyors apikális irányú burjánzásának megakadályozása és a coagulum stabilizálása . Amennyiben ez nem történik meg, a gingivális szövetek a foghoz legjobb esetben is csak hosszú hámtapadással kapcsolódhatnak, amely a kötőszövetes regenerációt végleg megakadályozza. GTR technika nélküli, hagyományos parodontális kezelés után a klinikailag sikeresnek ítélt esetek legtöbbször ilyen módon gyógyulnak.
Az elmúlt évtizedben klinikai és hisztológiai vizsgálatokat folytattunk tanulmányozva különböző mechanikai barrier anyagok csontpótlók és biológiai modifikáló faktorok parodontális sebgyógyulásban és a regenerációban játszott szerepét.
A/ GTR technikák – felszívódó és fel nem szívódó barrier membránok
B/ biológiai morfogenikus anyagok – zománc mátrix proteinek
C/ tisztán regeneratív technikák kombinációja – mechanikai és biológiai kombináció GTR-EMD
D/ regeneratív anyagok és csont vagy csontpótlók kombinációja
Nagyszámú humán hisztológiai vizsgálat kapcsán adatokat szolgáltattunk a Zománc Mátrix Protein, a Deproteinizált Csont Xenograft valamint a Platelet Rich Plazma (PRP ) klinikai felhasználásával elérhető regenerációról. Az utóbbi években érdeklődésünk elsősorban az alveoláris csont horizontális augmentációja felé fordult amely különös jelentőséggel bír a fogászati implantológiában.

felvehető hallgatók száma: 3

Jelentkezési határidő: 2016-10-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )