Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Bázár György
Nagy hozzáadott értékkel rendelkező húskészítmények organoleptikus és műszeres vizsgálata, különös tekintettel az íz és illatanyagokra

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Kaposvári Egyetem
állattenyésztési tudományok
Állattenyésztési tudományok Doktori Iskola

témavezető: Andrássyné Baka Gabriella
társ-témavezető: Bázár György
helyszín (magyar oldal): Kaposvári Egyetem, Agrár-és Környezettudományi Kar, Táplálkozástudományi és Termeléstechnológiai Tanszék
helyszín rövidítés: AKKTT


A kutatási téma leírása:

A kutatás célja szinbiotikus húskészítmények prototípusának és gyártástechnológiájának kidolgozása, a termékváltozatok minőségi tulajdonságainak műszeres nyomon követése a technológia függvényében. Olyan csökkentett zsír- és kémiai tartósítószer-tartalmú (só, nitritek) új funkcionális húskészítményeket (szinbiotikus szalámi, sonka) szeretnénk létrehozni maximális probiotikus hatású starterkultúrák, prebiotikumok és sókeverékek megfelelő kombinációjának felhasználásával, amelyek mikrobiológiai, technológiai, valamint érzékszervi minősége megfelel a fogyasztói elvárásoknak. A kutatás és termékfejlesztés során a humán érzékszervi vizsgálatok modellezésére alkalmas gyors, objektív vizsgálati módszerek, ún. elektronikus orr és nyelv eszközök alkalmazását tervezzük

előírt nyelvtudás: angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2016-06-10


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )