Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
A személy fogalmának antropológiai, krisztológiai, trinitárius és ekkléziológiai vetületei Hans Urs von Balthasar drámai teológiájában

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pázmány Péter Katolikus Egyetem
hittudományok
Hittudományi Doktori Iskola

témavezető: Puskás Attila
helyszín (magyar oldal): PPKE Hittudományi Kar
helyszín rövidítés: HTK


A kutatási téma leírása:

Hans Urs von Balthasar hatalmas teológiai életműve folyamatos feldolgozás és kutatás tárgya a mai teológiában. Drámai szótériológiájának egyik alappillére és eredetisége a persona-fogalom újragondolása a teológiai és filozófiai tradícióval, valamint a drámairodalmi elméletekkel folytatott párbeszédben. A személy és a szerep összefüggésének elemzéséből kiindulva és a krisztológiai kérdések megoldatlanságait szem előtt tartva jut el a személynek a küldetés felőli értelmezéséhez krisztológiai és trinitárius kontextusban. Ez az újszerű megközelítés önmagában is, de antropológiai és egyháztani következményeit illetően még inkább érdemes arra, hogy elmélyült vizsgálat és kutatás tárgya legyen.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-01-15


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )