Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Szekfű András
Kommunikációs technológia – társadalmi kommunikáció

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Budapesti Corvinus Egyetem
média-és kommunikációs tudományok
Társadalmi Kommunikáció Doktori Iskola

témavezető: Szekfű András
helyszín (magyar oldal): BCE Társadalmi Kommunikáció Doktori Iskola
helyszín rövidítés: TKDI


A kutatási téma leírása:

A kommunikáció technológiai környezete folyamatosan változik. A piaci szereplők által felajánlott újításokat a felhasználó egyének és közösségek ítélik meg sőt alakítják igényeik szerint. Ide tartoznak tehát azok a kutatások, melyek az új kommunikációs eszközök társadalmi beágyazódását követik, elemzik és helyezik el kommunikációelméleti összefüggésekben. A társadalmi egyenlőtlenségek kérdése ugyancsak fontos szemléleti keretet alkothat. Korunkban a kommunikáció súlya számos metszetben annyira megnövekedett, hogy a kommunikációs készségek és a kommunikációs ellátottság a társadalmi egyenlőtlenségeket erősen befolyásoló tényezőkké váltak. Vajon alakult-e ki a magyar társadalomban olyan újabb törésvonal, mely a kommunikációhoz való hozzáférés mentén választ el egymástól rétegeket hazánkban?

ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol
felvehető hallgatók száma: 30

Jelentkezési határidő: 2016-12-30


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )