Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Szendrő Zsolt
A nyúlhús funkcionális értékének javítása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Kaposvári Egyetem
állattenyésztési tudományok
Állattenyésztési tudományok Doktori Iskola

témavezető: Szendrő Zsolt
helyszín (magyar oldal): Agrár-és Környezettudományi Kar, Állatgenetikai és Biotechnológiai Tanszék
helyszín rövidítés: AKKÁT


A kutatási téma leírása:

A nyúlhús sok szempontból az egyik legegészségesebb húsféleség. Magas a fehérje- és alacsony a zsírtartalma, magas a PUFA és ezen belül az omega-3 zsírsavak aránya. Funkcionális értéke azonban tovább növelhető. A kutatási témában lenmaggal vagy lenolajjal, szelénnel és E vitaminnal (alfa-tokoferollal) kiegészített takarmányt etetünk növendék nyulakkal. Vizsgáljuk az etetési és a tárolási időszak hosszának, a tárolás módjának (vákuumos és védőgázos csomagolás), az elkészítés módjának (sütés és főzés) hatását, valamint üzemi kísérletet is beállítunk.

előírt nyelvtudás: angol
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2021-05-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )