Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Szabó Zoltán
Robusztus lineáris változó paraméterű irányítások analízise járműdinamikai feladatokban

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Széchenyi István Egyetem
közlekedés- és járműtudományok
Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskola

témavezető: Szabó Zoltán
helyszín (magyar oldal): Széchenyi István Egyetem
helyszín rövidítés: SZE


A kutatási téma leírása:

A kutatási téma leírása:

A különféle alkalmazási feladatok által támasztott követelmények szükségessé tették a robusztus irányítási módszerek, így a lineáris változó paraméterű (LPV) paradigmára alapuló irányítási módszerek elméleti kidolgozását és ezeknek a gyakorlatban való hatékony alkalmazását. Egy fontos gyakorlati probléma különböző, már megtervezett vagy adott, irányítások összehasonlítása és kiértékelése, az egyes LPV irányítási stratégiák tervezési algoritmusainak analízise.

Kutatási célok:
- Járműdinamikai feladatokban hatékonyan alkalmazható lineáris változó paraméterű irányítási sémák rendszerelméleti tulajdonságait, valamint garantált minőségi jellemzőit vizsgálja meg
- Hatékony eljárást dolgozzon ki a szabályozók analízisére, majd ennek alapján esetlegesen jobb tulajdonságokat garantáló szabályozók szintézisére.
- Cél annak vizsgálata, hogy az egyes szabályozók ténylegesen milyen garantált robusztus minőségi jellemzőkkel bírnak és hatékony algoritmus kidolgozása ennek kiértékelésére.


Egyéb (követelmények, elvárások)
angol nyelv ismerete

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2021-04-30

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )