Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Kő Andrea
Ipar 4.0 Érettségi modell

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Budapesti Corvinus Egyetem
informatikai tudományok
Közgazdasági és Gazdaságinformatikai Doktori Iskola

témavezető: Kő Andrea
társ-témavezető: Nick Gábor András
helyszín (magyar oldal): Budapesti Corvinus Egyetem
helyszín rövidítés: BCE


A kutatási téma leírása:

A gazdasági szféra szereplői számára mára már nem kérdés a digitalizáció szükségszerűsége, elkerülhetetlen volta. Előnyeit és immár hátrányait is egyre szélesebb körben kutatják, publikálják. A világ változik, az úton haladni kell. Adódik a kérdés: Hol tartunk a felkészülésben, a magunk jövőképéhez vagy a versenytársainkhoz képest merre kell fejlődnünk? Milyen fejlesztéseket, milyen változtatásokat kell végrehajtanunk?
Egy versenyképes vállalkozásnak elemeznie és értékelnie kell jelenlegi digitális érettségét és egyértelmű célokat kell meghatároznia az előtte álló időszakra vonatkozóan. Elengedhetetlen tehát azon kulcsterületek azonosítása, amelyek a jövőre nézve a legnagyobb értéket jelentik.
Az Ipar 4.0 készültségi szintet együttesen befolyásolja a vállalati célok és jövőképek rendszere, a termék és a gyártási folyamat, a rendelkezésre álló humán erőforrás és az értékláncban betöltött szerep. Ennek megfelelően a megalkotandó modellnek képesnek kell lenni arra, hogy az Ipar 4.0 paradigma teljes ökoszisztéma rendszerét értékelje, alapot teremtve ezzel a szervezet ipari digitalizációs prioritásainak megfogalmazására.
A kutatás fókusza a szakirodalom szintetizálását követően egy általános célú modell megalkotása, amely alkalmas az ipari szektor adott kulcsszereplőjének Ipar 4.0 érettségi szintjét felmérni, majd az eredmények ismeretében a digitalizációs stratégia irányát kijelölni.

felvehető hallgatók száma: 2

Jelentkezési határidő: 2021-04-30


2021. V. 01.
ODT online ülés
Az ODT következő, online ülésére 2021. május 21-én 10.00 órakor kerül sor.

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )