Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
A pedagógiai kommunikáció és az interakciók hatékonyságának kutatása a sportoktatásban

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pécsi Tudományegyetem
neveléstudományok
Oktatás és Társadalom Neveléstudományi Doktori Iskola

témavezető: Prisztóka Gyöngyvér
helyszín (magyar oldal): PTE OTNDI
helyszín rövidítés: OTNDI


A kutatási téma leírása:

Kutatási témánkat a testnevelő tanári tevékenységekre irányítottuk azzal a céllal, hogy a sportoktatás gyakorlatából kiindulva tárjuk fel azokat a főbb interakciókat, amelyek tipikusnak mondhatók, azonban eltérést jelentenek a közismereti órákon alkalmazottakhoz képest az oktatási-nevelési folyamat egyes fázisaiban.
A testnevelő tanár (edző) tanórai (edzői) munkájának ilyen irányú elemzése fontos információkat szolgáltat arról, hogy milyen a tanárok (edzők) pedagógiai és kommunikációs felkészültsége, hozzáállása és beállítódása pályája iránt.
A sportpedagógus munkájának mennyiségi elemzése során meghatározhatók a tipikusnak mondható interakció-formák, amelyek az oktatási-nevelési folyamat részét képezik. A minőségi mutatók vizsgálatán, valamint a konfliktushelyzetek megoldási eljárásainak elemzése során felvázolható kommunikációs kultúrájuk, eszköztáruk milyensége.
Mindezek eredményeként a sportszakemberképzés során alkalmazkodni lehet mind a képzési struktúrák alakításával, mind a szakmai tartalmak megválasztásával az újonnan megjelenő szükségletekhez, külső körülményekhez és elvárásokhoz.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2020-11-05

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )