Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Schmelczer-Pohánka Éva
A 17–20. századi könyvtárak szerepvállalása az oktatási intézmények kiszolgálásában. Iskolai könyvtárak története (18–20. század)

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pécsi Tudományegyetem
neveléstudományok
Oktatás és Társadalom Neveléstudományi Doktori Iskola

témavezető: Schmelczer-Pohánka Éva
helyszín (magyar oldal): PTE OTNDI
helyszín rövidítés: OTNDI


A kutatási téma leírása:

Az új- és modernkori könyvtáraknak egy része a különböző szintű oktatási intézmények képzéseinek általános és tudományos kiszolgálásában betöltött szerepének vizsgálata képezi a fenti témakör főbb vonalát. A különböző típusú és alapítású, szervezett könyvgyűjtemények históriájának feltárása nem pusztán intézménytörténeti kutatásokat takar, hanem komplex, interdiszciplináris összefüggések feltárását is.
A kutatandó téma specifikusan az egyházi és a világi alapítású bibliotékák, valamint a felső- és középfokú oktatási intézmények (tanári és ifjúsági könyvtárak) kimondottan szervezeti keretek között felállított könyvgyűjteményeinek történetét, kialakítását, működését, valamint azoknak az oktatásban és a kultúraközvetítésben vállalt szerepének felvázolását takarja.


Jelentkezési határidő: 2020-11-20

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )