témavezető: Tamás János
helyszín (magyar oldal): DE Élelmiszertudományi Doktori Iskola helyszín rövidítés: DE
A kutatási téma leírása:
A vágóhídi feldolgozás során jelentős mennyiségű húsliszt és hemoglobin tartalmú vértermék keletkezik, amelyek a jelenlegi hulladékgazdálkodási előírások miatt speciális kezelést igényelnek. A kutatás célja ezen speciális előkezelési eljárások továbbfejlesztése, illetve új, piacképes termékek előállítása. Az előállítás során olyan non-invazív spektrális eljárások kidolgozását kell elvégezni, amely versenyképesen képes helyettesíteni a hagyományos analitikai és biokémiai megoldásokat. Ezzel megnövelve a gyártási technológiák kapacitását, illetve új minőségellenőrzési eljárások bevezetésére ad lehetőséget.
előírt nyelvtudás: magyar ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol további elvárások: MSc diploma