Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
László Koltai
Különböző eredetű és típusú cellulózrostok hatása PVOH/PVAc kopolimerrel és ezek módosításával kezelt papírok tulojdonságaira

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Universitas Budensis
material sciences
Doctoral School of Materials Science and Technologies

Thesis supervisor: László Koltai
Location of studies (in Hungarian): Óbudai Egyetem RKK
Abbreviation of location of studies: ÓE


Description of the research topic:

A papíripari termékek tulajdonságai széles körben változtathatók felületnemesítési, kémiai papírfeldolgozási módszerekkel. A változó piaci igények szükségessé teszik a papírfeldolgozó ipar számára a megfelelő mélységű tudományos kutatást, biztosítva így a tudatos terméktervezés lehetőségét.
A kutatás célja: Különböző rostanyag összetételű, eltérő kémiai és rostmorfológiai jellemzőjű papírok polivinil-alkoholos és módosított polivinil-alkoholos bevonatolásának összehasonlító elemzése.
A kutatás területei: A kutatás folyamán különböző rostanyag összetételű papírok polivinil-alkoholos bevonatolását fogjuk megvalósítani. A mintázást követően a rostanyag összetétel, az őrlésfok és a rostok morfológiai tulajdonságainak hatását fogjuk vizsgálni a bevonatréteg fizikai tulajdonságaira és topográfiai értékeire. Ezen felül a kutatás célja a papíripari rostanyagok kémiai összetevőinek (cellulóz, hemicellulóz, lignin), valamint a bevonat kémiai összetételének összefüggései a késztermék fizikai és kémiai tulajdonságainak szempontjából. További cél a papíripari rostanyagok és a bevonatréteg között fellépő kémiai kötések típusainak feltérképezése.


Deadline for application: 2023-02-03

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )