Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Krisztián Koháry
Újszerű számítástechnika fázisváltó anyagok segítségével

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Universitas Budensis
material sciences
Doctoral School of Materials Science and Technologies

Thesis supervisor: Krisztián Koháry
Location of studies (in Hungarian): Óbudai Egyetem
Abbreviation of location of studies: ÓE


Description of the research topic:

Valami egészen újat és egyedit szeretnénk létrehozni – mégpedig egy olyan számítógépes architektúrát, ahol az adattárolás és a számítási folyamatok szorosan összefonódnak, és lokálisan egy helyen történnek. Ebben az élenjáró kutatófejlesztői munkában speciális fázisváltó anyagok segítségével olyan nano-szerkezeteket és nano-eszközöket kívánunk létrehozni és modellezni, amelyek lehetővé teszik számtani műveletek végrehajtását és ezzel lehetővé válik majd a biológiai műveletek alakutánzása is (”brain-like computing”).
A kutatási során sok új és kreatív megoldásra lesz majd szükség. A kutatás maga lehetőséget nyújt a korszerű számítógépes modellezés elsajátítására és különböző kutatófejlesztői szoftverek megtanulására illetve azok továbbfejlesztésére is. Ezen modellekkel elért eredmények szorosan kapcsolódnak partner kutatócsoportok kísérleti eredményeihez.


Deadline for application: 2023-02-03

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )