Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Tamás Karosi
Kilégzési, spirometriai, volumetriai, és funkcionális elemzés a teljes gégeeltávolításon átesett betegek esetén a COVID-19 pandémia körülményei között

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Pécs
clinical medicine
Doctoral School of Clinical Medicine

Thesis supervisor: Tamás Karosi
Location of studies (in Hungarian): PTE ÁOK
Abbreviation of location of studies: ÁOK


Description of the research topic:

Betegeink mindannyian átestek a teljes gégeeltávolításon (N=90). A betegek HME-t (műorrot, Heat Moisture exchanger), larytubot, illetve a legtöbb esetben hangprotézist is viselnek. Mindenképp meg szeretnénk vizsgálni a funkcionális eredményeket. Ebben az esetben speciális ipari hőkamerát, volumetriás eszközt, és spirometriát alkalmazunk. A hanganalízist szintén elvégezzük, amelyet speciális ipari mikrofon-rendszer szolgál. Minden esetben videofelvétel is készül. Egy további érdekes kérdés, hogy az HME képes-e biztosítani egy FFP-2 szintő védelmet a koronavírus fertőzés ellen vagy sem. Szeretnénk tesztelni a pontos mintavételi helyet a Sars-Cov-2 vírus esetén: tracheaváladék, HME belfelszín, avagy az orrgarat, amely nem vesz részt az aktív légáramlásban. A study-nk elindult, és rendelkezünk az intézeti etikai tanács engedélyével is. Vizsgálatainkat a Miskolci Egyetem Kibernetikai Mérnöki Tanszékével együttműködésben végezzük.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2023-05-19

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )