Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Iván Zádori
István Kobolka
Az egészségügyi – migráció turizmusra gyakorolt hatása. Egészségturizmus vizsgálata

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Pécs
clinical medicine
Doctoral School of Clinical Medicine

Thesis supervisor: István Kobolka
co-supervisor: Iván Zádori
Location of studies (in Hungarian): PTE ÁOK Pécs, Szigeti u. 12.
Abbreviation of location of studies: ÁOK


Description of the research topic:

A téma kutatások elsősorban a turizmus és az egészségügy területéről kerülnek ki. Azonban a két kutatási terület közötti átjárhatóság nem tökéletes.
Az egészségturizmus világszerte oly módon fejlődik, hogy a turisták akár a legmodernebb, (ugyanakkor nem biztos, hogy a legbiztonságosabb) gyógyító eljárásokért, kezelésekért is hajlandók útra kelni. A globális egészségturizmus terjeszkedésese annak dinamikus helyi változásai következtében az egészségügyi piacok átalakulóban vannak. A jelenség nem minden érintett számára egyértelmű folyamat. A mai viszonylatban már nem kifejezetten csak természeti adottságokhoz, hanem kiemelkedő technológiai és orvosi szolgáltatásokhoz kapcsolódnak. Kedvező esetben a jó természeti adottság megléte és a korszerű orvosi technológia alkalmazása előnyt jelenthet, de nem jelent kizárólagosságot a kereslet választása során. A kutatás irányultsága kiterjed az egészségügyi migráció szociális, illetve multikulturális, vallási szempontjaira és ezek fontosságára az orvosi és mentálhigiénés ellátásban.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2023-05-19

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )